KL-formand om børnehaver: Forældrene er tilfredse

Skrevet af admin

05/01/2015

Dagens topnyheder

Trods færre pædagoger og medhjælpere i vuggestuer og børnehaver fastholder Kommunernes Landsforening (KL), at kvaliteten af pasningen er tilfredsstillende.

Formanden for KL, Martin Damm (V), siger til Ritzau, at der er mange andre faktorer end en høj normering, der sikrer velfungerende institutioner.

- Vi kan jo se, at forældre til børn i daginstitutioner generelt er tilfredse med den pasning, som deres børn får. Ydermere ved vi fra vores seneste undersøgelse, at forældrenes tilfredshed er steget fra 2012 til 2014, siger Martin Damm.

- Faktisk er det sådan, at forældre til børn i dagtilbud er de mest tilfredse, når vi sammenligner med brugere af folkeskolen og ældreplejen.

Han henviser til en undersøgelse foretaget af KL og Socialministeriet i 2014, som viste, at 86 procent af forældrene er meget tilfredse eller tilfredse.

- Selvfølgelig anerkender jeg, at det har betydning for børnene, at der er ansat fagpersoner. Men der er andet end normeringerne, der afgør kvaliteten, for eksempel åbningstider og sundhed.

- Og så skal man se på, hvordan personalet bruges. Jeg så for eksempel i går på tv et klip fra en institution i 1970'erne, hvor pædagogerne sad og røg, mens børnene spiste.

- Jeg tror ikke, at børnene får det ringere af, at der i dag sidder færre pædagoger, som så til gengæld ikke ryger, siger Martin Damm.

Det er en ny undersøgelse fra Bureau 2000, der viser, at der siden 1986 er blevet 58 procent flere børn per voksen, når man ser på den tid, hvor pædagoger og medhjælpere er sammen med børnene.

Samtidig viser en undersøgelse fra Bupl, at halvdelen af kommunerne planlægger besparelser på dagpasningsområdet i 2015.

Men det er naturligt, for børnetallet er faldende, siger Martin Damm:

- Børnetallet falder med 7000 børn fra 2014 til 2015. Vi kan jo ikke beholde for eksempel det samme antal dagplejere, når der ikke er børn til det.

- Det er jo ingen hemmelighed, at kommunerne ikke har fået flere penge. Derfor er alle optaget af, hvordan vi bedst effektiviserer.

/ritzau/