KL fraråder i et brev lokale lærer-aftaler

Der føjes nu endnu et kapitel til den ophidsede konflikt om lærernes arbejdsvilkår.

Det sker efter, at Kommunernes Landsforening har sendt et brev ud til landets kommuner, hvor det understreges, at man ikke ønsker, at kommunerne laver lokale aftaler med lærerne.

Heller ikke selvom der er plads til det i loven. Det fortæller TV2.

Foreningen skriver i breve til alle landets borgmestre den 23. maj, at de ikke skal lave lokale aftaler om arbejdstid.

Da regeringen greb ind i lærerkonflikten den 27. april blev det ellers understreget, at kommunerne gerne må lave aftaler med de lokale lærerforeninger om arbejds- og forberedelsestid.

Brevet fra Kommunernes Landsforening vækker vrede hos lærere og i kommunerne.

- Det er da et massivt pres, som KL nu lægger på kommunerne, siger Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo, til TV 2 News.

- Det er et, tror jeg, fem sider langt brev. Og adskillige gange i løbet af det brev, da bliver det understreget, at man ikke skal indgå nogen lokalaftale - og det, synes vi, er en mærkelig formynderisk holdning fra KL's side, siger han.

Formand for Kommunernes Landsforenings løn- og personaleudvalg - og hovedforhandler på KL's side i lærerkonflikten - Michael Ziegler, afviser, at der er tale om en direkte ordre.

Foreningen ønsker blot at vejlede, siger han til TV2.

- KL kan ikke udstede ordrer til kommunerne - og der er heller ikke ret mange byråd eller borgmestre, der ville acceptere at få udstedt ordrer fra KL, siger han.

Men også fra kommunerne lyder der kritik af brevet fra KL.

SF'eren Hans Christian Rasmussen, som er formand for Børneudvalget i Stevns Kommune er forarget.

- Det er koncentreret utidig indblanding i kommunernes anliggender. Sagen er jo slut for Kommunernes Landsforening. Kommunernes Landsforening har ikke mere at gøre på den front. Der er et lovindgreb og det er den lov, vi retter os efter, siger han til TV2.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip