KL: Koch-rapport kommer ikke helt i mål

Det er ikke lykkedes Carsten Koch-udvalget at få taget et tilstrækkeligt opgør med bureaukratiet og papirvældet omkring landets ledige.

Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening, efter at Koch-udvalget tirsdag fremlagde sin længe ventede rapport med 39 anbefalinger til en ændring af beskæftigelsessystemet.

- Anbefalingerne lever ikke fuldt og helt op til egne intentioner om en individuel indsats, siger KL-formand Erik Nielsen (S), der opfordrer regeringen til at være "langt mere ambitiøs", når det gælder afbureaukratisering.

- Tværtimod lægges der op til nye proceskrav, eksempelvis om samtaler efter en vis kadence, længde og timetal på virksomhedsrettet aktivering og en række dokumentationskrav, fortsætter han.

KL roser dog Koch-udvalgets anbefalinger om at gøre indsatsen for de ledige mere individuel.

- Kommunerne har længe efterspurgt en mere fleksibel og individuel indsats. Samtidig har samfundet brugt alt for mange penge på uddannelse, der ikke har hjulpet ledige i arbejde, siger Erik Nielsen.

- Og virksomhederne har længe ikke fået tilstrækkelig bistand til rekruttering, fordi ressourcerne er bundet i proceskrav og bureaukrati. Det er derfor positivt, at anbefalingerne har fokus på netop de tre områder, siger han.

Samme toner lyder fra landets socialrådgivere:

- Beskæftigelsesindsatsen hæmmes af meningsløst bureaukrati og overflødige regler, som tager tid fra borgerkontakten og står i vejen for at styrke indsatsen for den enkelte ledige, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

- Rapporten lægger op til mere frirum for de ledige, men ikke til mindre kontrol af deres jobsøgningsindsats, og det vil kunne øge bureaukratiet i jobcentrene, påpeger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip