KL og kommunalt ansatte indgår forlig

Der er indgået overenskomstforlig mellem mere end en halv million kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening.

Aftalen sikrer samlede lønstigninger på 2,22 procent over to år, oplyser KL's chefforhandler, Michael Ziegler, til TV2 News.

- Det lyder sådan, at der bliver lønforbedringer på 2,22 procent de to år, som overenskomsten kommer til at vare.

- Vi kunne godt ønske os, at det på nogle områder var mere ambitiøst. Men samlet set er det en fornuftig aftale, siger Michael Ziegler.

Den samlede lønfremgang dækker over en generel lønstigning på 1,97 procent, mens de sidste 0,25 procent lægges ud til decentrale forhandlinger på de enkelte overenskomstområder.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der er chefforhandler for KTO, som repræsenterer de kommunalt ansatte, understreger dog, at han endnu ikke har skrevet under på en færdig aftale.

- Den kommunale overenskomst er endnu ikke underskrevet. KTO har ikke gennemlæst det endelige protokollat. Forhåbentlig en formsag, skriver Bondo i en Twitter-besked.

Dermed fortsætter den forvirring omkring aftalen, som startede tidligt lørdag morgen, da FOA-formand Dennis Kristensen som den første offentligt meddelte, at der var indgået overenskomstforlig.

En melding, som omgående blev skudt ned af både Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen.

Samtidig har flere medier i løbet af lørdagen meldt om en aftale med mindre lønstigning, end Michael Ziegler beretter om.

Overenskomstforhandlingerne har været i gang uafbrudt siden fredag eftermiddag klokken 13.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip