KL om flygtninge: Vi løber tør for boliger

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer fredag eftermiddag fire nye stramninger på udlændingeområdet. De udmeldinger afventes med spænding mange steder, blandt andet i landets kommuner.

Her står man nemlig med ansvaret for indkvartering og integration af de mennesker, der bliver anerkendt som flygtninge.

Og det er en kæmpe udfordring, som formentlig kun bliver større de kommende år, vurderer Martin Damm (V), formand for Kommunernes Landsforening (KL).

- Vi løber stille og roligt tør for boliger, konstaterer han.

- De flygtninge, der er kommet ud i kommunerne i år inklusive dem, de får familiesammenført, svarer til omkring 25.000 og det samme næste år. Det svarer til, at der lige kom en ekstra kommune i Danmark.

Han understreger, at han ikke ved, hvad statsministeren har med af yderligere stramninger.

Løkke har varslet fire asylstramninger, der skal bremse tilstrømningen til Danmark. Fredag skal partilederne mødes om pakken, hvorefter offentligheden får at vide, hvad regeringen har i tankerne.

Martin Damm forklarer, at de stramninger, regeringen har varslet, primært er relateret til asylområdet, som er statens og ikke kommunens ansvar.

Han understreger dog, at hvis regeringen vælger at ændre på reglerne for familiesammenføring, vil det have betydning for, hvor mange der ender ude i landets kommuner.

/ritzau/

Dagens Gossip