KL roser nyt regeringsindgreb

Ifølge forslaget får kommunerne langt større mulighed for at tilrettelægge den almene sektors arbejde, og det baner ifølge Anny Winther (V), formand for KLs social- og sundhedsudvalg, vej for et styrket samarbejde mellem parterne på området.

»Det helt afgørende i denne sammenhæng er, at kommunerne nu bliver mere ligeværdige med regionerne i planlægningen af sundhedsindsatserne. Det sker ved, at kommunerne får mere indflydelse på, hvor lægerne har deres klinikker, hvordan klinikkerne kan indrettes, og hvilke opgaver lægerne og kommunerne skal løfte i fællesskab,« siger hun i en skriftlig kommentar.

»Borgerne vil opleve, at den praktiserende læge, den kommunale sygeplejerske og lægerne på sygehuset alle kender til den behandling, borgerne modtager. Det vil være slut med de dårlige eksempler på, at borgere kan blive kastebold mellem hospitaler, almen praksis og kommunen,« siger Anny Winther.

Regeringen vil med lovforslaget blandt andet sikre, at de praktiserende læger overtager en række opgaver fra de mere driftstunge sygehuse. Det vil styrke kvaliteten i den almene praksis, lyder vurderingen fra KL.

»Jeg er overbevist om, at regeringens forslag vil betyde, at der bliver etableret flere moderne lægehuse, hvor lægerne i moderne faciliteter kan arbejde side om side med de sygeplejersker og fysioterapeuter, der arbejder i de kommunale sundhedstilbud. Med tiden vil det vise sig, at dette er helt afgørende i forhold til at sikre, at der altid er en læge tilgængelig for alle borgere,« siger Anny Winther.

Dagens Gossip