KL skærper it-sikkerhed efter hackertrusler

Kommunernes Landsforening tager det meget alvorligt, at hackergruppen Anonymous har lagt en video ud på YouTube, hvori gruppen truer med at angribe hjemmesiden kl.dk om cirka 48 timer.

- Vi tager de forholdsregler, vi nu engang kan, og følger det meget tæt. Vi har en tæt dialog med vores sikkerhedsfirma, Credocom, om en skærpelse af sikkerheden om kl.dk, så siden kan klare et større pres end normalt.

- Desuden skærper vi overvågningen af trafikken til kl.dk, så vi holder øje med, at der ikke kommer nogen ind og lægger en ondsindet kode på kl.dk, siger KL's it-driftsleder Rune Scheye Koop i en skriftlig udtalelse.

Videoen på YouTube er lidt over et minut lang, og årsagen til truslerne er den igangværende lockout af skolelærerne, som har været i gang siden sidste mandag.

-Det er ikke acceptabelt at lockoute lærerne. De har ikke engang haft mulighed for at forhandle. Det er simpelthen for dårligt, siger en mekanisk stemme på videoen.

- Vi Anonymous har derfor valgt at tage alle de partiers hjemmesider ned, som har haft indflydelse på forhandlingerne. Vi er skuffet over jer. Vi er trætte af at blive ignoreret. De første angreb begynder om cirka 48 timer.

Det første angreb bliver ifølge Anonymous rettet mod Kommunernes Landsforenings hjemmeside.

I striden mellem Vejlegården og 3F lykkedes det hackere fra Anonymous at lægge 3F's hjemmeside ned. Det fik konsekvenser for mange dagpengemodtagere, der ikke kunne indsende deres dagpengekort, da hjemmesiden var lagt ned.

/ritzau/

Dagens Gossip