KL: Vi er optimistiske

Michael Ziegler, chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL), er ordknap, men fortrøstningsfuld efter det første møde med Danmarks Lærerforening (DLF) i forligsen.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvad der sker deroppe. Når man er i Forligsinstitutionen, har man tavshedspligt, lyder det fra KL's forhandlingsleder Michael Ziegler, der dog alligevel giver udtryk for en vis optimisme.

- Man skal ikke forvente, det her bliver dagen. Men vi er optimistiske og håber på en løsning, lyder det fra KL's chefforhandler.

Mandag er han mødtes med DLF's formand, Anders Bondo Christensen i forligsen for første gang.

Forhandlingerne mellem lærerne og kommunerne brød sammen natten til onsdag i sidste uge, og torsdag varslede kommunerne lockout af 50.000 lærere fra 1. april.

Parterne har altså opgivet at få et forlig på plads på egen hånd, og derfor er det nu op til forligsmanden at få dem til at mødes på midten.

Og ifølge Michael Ziegler er forligsinstitutionens strikse regler om tavshedspligt i virkeligheden kun til gavn for forhandlingerne.

- Jeg tror faktisk, at det her med tavshedspligten er meget godt, siger han med henvisning til blandt andet den sms-korrespondance mellem ham selv og Anders Bondo Christensen, der endte med at blive refereret i medierne torsdag.

Forhandlingsparterne er gået hver til sit ved 13-tiden, fordi Anders Bondo Christensen - udover at være formand for DLF - er formand for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO).

Forhandlingsfællesskabet KTO skal mødes mandag klokken 14 for at tage stilling til det generelle forlig, der blev indgået i sidste måned.

Det bliver derfor en lang forhandlingsdag for Anders Bondo Christensen, der vender tilbage til forhandlingerne i forligsen omkring klokken 15.30.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip