KL vil fordoble SU til ledige, der vælger uddannelse

I stedet for at suge på lappen som andre studerende skal denne gruppe af såkaldte »stærke ledige« kunne hæve en SU, der er dobbelt så stor, foreslår KL i et nyt beskæftigelsesudspil, der netop er vedtaget af KLs bestyrelse.

»Ude i realiteternes verden på værkstedsgulvet er der mange, som mangler uddannelse for at kommen ind i kampen igen og få et job. Men har de været vant til at tjene en løn eller været på dagpenge, er det et stort skifte for dem - mange af dem har jo familie - at gå ned på en almindelig SU,« siger Erik Nielsen og peger på andre fordele ved tilbuddet.

»Det er vigtigt at få de stærke ledige, som mangler uddannelse og opkvalificering, over i det ordinære uddannelsessystem, så jobcentrene i stedet kan sætte fuld fokus på de svageste ledige, hvis problemer ikke lige er løst med et års ekstra uddannelse,« siger formanden.

Forslaget bliver vel modtaget på jobcentret i Hillerød.

»Dobbelt SU giver bestemt mening for de lidt mere end voksne unge over 30 år. I dag bruger vi en masse aktivitetskroner på at sende dem i uddannelse, fordi det ikke er muligt for en forsørger at skifte dagpenge ud med den almindelige SU, som jo ligger på kontanthjælpsniveau,« siger jobcenterchef Stine Hollendsted på jobcentret i Hillerød til Jyllands-Posten.

Jobcenterchefen øjner også nye muligheder for at få frigjort ressourcer til de svageste ledige.

»Vi har jo kun den pose penge, vi har, og hvis de stærkeste ledige kommer i almindelige uddannelse, kan vi koncentrere os mere om de svageste ledige,« siger Stine Hollendsted.

Udspillet er ifølge avisen et indspark i de drøftelser om en reform af hele beskæftigelsessystemet, som regeringens ekspertudvalg med tidligere skatteminister Carsten Koch i spidsen skal være klar med ved udgangen af året.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip