KL: Virksomheder åbner ikke når vi banker på

Skrevet af admin

10/03/2015

Mest læste i dag

Når kommunalt ansatte banker på døren til danske virksomheder, skal virksomhederne være bedre til at åbne, så flere flygtninge og indvandrere får en såkaldt virksomhedsrettet indsats i løbet af de tre år, hvor de indgår i et integrationsforløb.

Det siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er formand for Kommunernes Landsforenings arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, om tal fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg, der viser, at kun 45 procent af de jobparate flygtninge og indvandrere får en virksomhedsrettet indsats.

- Vi har brug for værktøjer, der gør det nemmere at åbne døren til virksomhederne, og som laver den myriade af ordninger på området om. Der er omkring 15 forskellige tilskudsordninger i dag. Det skal sænkes, så virksomhederne kan overskue det.

- Kommunerne skal ud i virksomhederne og sørge for, at de er med til at tage et ansvar. Det er kommunernes opgave, men der skal også være nogen, der åbner døren, siger han.

Jacob Bundsgaards reaktion kommer, efter at økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), tirsdag i dagbladet Politiken sender en verbal opsang mod landets kommuner, som han selv har ansvaret for.

Østergaard mener, at kommunerne har svigtet den vigtige opgave med at sikre jobparate flygtninge og indvandrere ophold i virksomheder som en del af deres integration i Danmark.

- Det her er tal fra 2013, så der er løbet lidt vand i åen siden da. Det er min klare forventning, at hele beskæftigelsen er langt mere virksomhedsrettet i dag, siger Jacob Bundsgaard.

Han erkender kommunernes ansvar, men sender bolden videre til virksomhederne og regeringen, der forventer snart at lancere et udspil på området.

- Kommunernes ambition er at gøre det bedre, og vi skal dele den viden, der er til rådighed. Jeg har en forventning om, at regeringen kommer med udspil, som gør, at flere flygtninge og indvandrere kan komme i beskæftigelse, siger Jacob Bundsgaard.

/ritzau/