Klage: Piratgidsler »fik tæsk« før interviews med danske medier

»Hver gang vi skulle tale med journalister, fik vi tæsk, så det kunne høres, at vi var bange, og vi fik at vide, hvad vi skulle sige. Vil talte aldrig på noget tidspunkt frit. Slet ikke,« siger Eddy Lopez ifølge Information i klageskrivelsen.

Det er både Ekstra Bladets løbende dækning af gidselsagen samt TV 2-udsendelsen »De danske gidsler - mareridtet i Somalia«, den frigivne kaptajn klager over. Gidslerne fik således også at vide, hvordan de skulle agere foran TV-kameraet, lyder det.

»Jeg har det rigtig dårligt med den udsendelse. Det var ydmygende. Vi skulle græde, og gjorde vi det ikke, fik vi tæsk. Jeg ville ikke have, at mine unger skulle se mig sådan, eller min kone, min familie,« siger Eddy Lopez i klagen.

TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, ønsker ikke at kommentere en igangværende klagesag, men Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, siger ifølge Information:

»Vi er meget overraskede. Vi har ikke haft indtryk af, at Eddy Lopez var utilfreds.«

Professor i medieret ved Aalborg Universitet Søren Sandfeld Jakobsen mener, at det frigivne gidsel nok har en sag, men at det er svært at vurdere, da der formentlig ikke har været tilsvarende sager i Pressenævnet tidligere.

Eddy Lopez blev sammen med styrmanden Søren Lyngbjørn og fire filippinske kolleger taget som gidsler i januar 2011. De sad 838 dage i fangenskab, før de 30. april i år mod en løsesum blev løsladt af de somaliske pirater.

Dagens Gossip