Klamme håndtryk spreder bakterier: Sådan skal du hilse nu

Et fast, langvarigt håndtryk bliver af mange tolket som et tegn på respekt. Men faktisk er det en bakteriebombe. Det er særligt farligt for i forvejen svage patienter på hospitaler, og en amerikansk kirurg anbefaler derfor, at vi dropper håndtrykket til fordel for det mere hygiejniske og seje fist bump. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Klamt: Din sofa er en ren bakteriebombe

Kirurg Tom McClellan har i en undersøgelse fundet ud af, at der er tre gange så meget kontakt med den anden persons hud i et håndtryk, og håndtrykket varer 2,7 gange så lang tid som et fist bump, og der bliver derfor overført mange flere bakterier.

Et fist bump er en hilsen, hvor to personer slår deres knyttede næver mod hinanden.

- Vi formoder, at et fist bump er et effektivt alternativ til håndtrykket i et hospitalsmiljø. Fist bump leder til mindre overførsel af bakterier og bedre helbred og sikkerhed for både patienter og sundhedspersonale, skriver Tom McClellan i lægetidskriftet Journal og Hospital Infection.

Læs også: Derfor skal du droppe g-strengen

Fist bump har formodentlig sine rødder i 1970'erne, hvor man mener, at det startede som et anderledes high five blandt basket ball-spillere i USA. Håndtrykket har derimod omkring 2500 år på bagen og stammer fra de gamle grækere.

Fist bump har længe været de unge og smartes hilsen, men det vinder nu indpas i bredere kredse. Blandt andre er USAs præsident Barack Obama en ivrig fist bumper, som du kan se i billederne herunder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip