Klamt: Din sofa er en ren bakteriebombe

De fleste gør flittigt rent derhjemme, men det er nok kun de færreste, som tænker over, at sofaen også bør få en omgang.

Sofaen, hvor vi slapper af hver aften, hvor vi nyder en lille snack, og hvor hunden måske også hygger med, er et af de mest brugte møbler i hjemmet og kræver derfor også ofte rengøring, skriver kk.no.

Med kontakt til mad, drikke og kæledyr kan sofaen faktisk være noget af en bakteriebombe og et ideelt levested for husstøvmider, som vi kan få eksem af. Men det er alligevel sjældent, vi får gjort sofaen ren.

- Jeg tror, at mange i en hektisk hverdag ofte prioriterer det synlige snavs frem for det usynlige. Det sker vel, at man sommetider gør rent mellem og under puderne, men det er typisk kun, hvis man har lidt ekstra tid, siger Malin Skaar, som er ekspert på Plusstid.no, som er et site om vask, hygiejne og andre sager.

Der findes også bakteriebomber – du måske ikke er klar over - på dit badeværelse. Læs hvilke på Femina.dk.

Vask sofaen med forsigtighed

Den bedste måde at rengøre en sofa på er ved at fjerne alle puderne og støvsuge den grundigt. Har du en stofsofa, kan du evt. vaske den med lidt flydende vaskemiddel.

- Brug lunkent vand og vask med en klud. Vask forsigtigt og gnid ikke for meget, forklarer Malin Skaar.

Hun råder også til, at hvis det er første gang, du vasker sofaen, skal du afprøve rensen på et mindre synligt sted i første omgang.

- Så er du helt sikker på, at sofaen tåler at blive rengjort på den måde. Pas også på med at bruge en klud, som er for fugtig, når du skal vaske sofaen, da stoffet kan tørre langsomt, og i værste fald kan det give en lidt rådden lugt. Mange sofaer har aftageligt betræk, så der kan man bare følge vaskeanvisningerne og vaske det i maskinen, siger Malin Skaar.

Det er ikke kun din sofa, der er ulækker. Læs på Isabellas.dk, hvilke fem steder i dit hjem, der også er proppet med bakterier.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip