Klamydia kræver ikke længere et besøg hos lægen

Det er slut med pinlige ture til lægen og ubehagelige vatpinde, hvis man har klamydia, for nu kan man blive testet og behandlet for kønssygdommen uden at skulle besøge sin læge.

Uden om det offentlige er det blevet muligt at bestille en anonym hjemmetest, få telefonisk lægelig rådgivning og herefter en recept på medicin. Alt sammen online og samlet på én hjemmeside.

Selvom man er smittet med klamydia, behøver man altså ikke fysisk at møde op hos lægen, men kan gå direkte på apoteket og hente kuren.

Den nye mulighed er kommet i stand, efter at den svenske lægemiddelvirksomhed Dynamic Code har indgået et samarbejde med danske Lægelinien.dk.

- Vi håber, at initiativet vil betyde, at flere lader sig teste. Dels er tilbuddet nemt og hurtigt at gennemføre for den travle dansker, dels er der 100 procent diskretion forbundet med både test, konsultation og behandling, siger læge Morten Feldman fra Lægelinien.dk, som er en privat lægevagt.

Hos lægernes faglige interesseorganisation, Lægeforeningen, er man mere forbeholdende overfor det nye initiativ.

- Vi har umiddelbart den holdning, at man ikke skal udskrive antibiotika per telefon. Det handler om, at det ikke er godt at få for meget antibiotika ud i samfundet, og det bliver lidt for nemt, når man nærmest bare kan trække det i en automat, siger Lægeforeningens næstformand, Michael Dupont.

- Det næste bliver måske, at man kan teste sig selv for halsbetændelse og få antibiotika over telefonen, siger han.

Ifølge en undersøgelse, som er lavet i en række kommuner af organisationen Sex og Samfund, får anonyme hjemmetest flere til at lade sig teste og behandle for den udbredte kønssygdom.

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at der i 2014 blev opdaget 30.881 tilfælde af den smitsomme kønssygdom. Det er det højeste antal, der hidtil er registreret, og det svarer til en stigning på 12 procent fra 2013 til 2014.

Stigningen gælder alle aldersgrupper og både kvinder og mænd, men størst stigning er der blandt de 20-29-årige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip