Klar besked fra K-profil: Vi skal ikke i regering

Mens Lars Løkke Rasmussen (V) er i fuld gang med at finde ud af, hvem han gerne vil have med i en regering, melder De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, nu ud, at hun ikke mener, at partiet skal gå i regering.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Mai Mercado formåede at gå imod den landsdækkende tendens for De Konservative og hive markant flere personlige stemmer hjem end ved sidste valg. Mere konkret 5366 personlige stemmer ved torsdagens valg mod 3867 stemmer i 2011.

Dermed trodsede hun meningsmålingerne, der havde spået, at De Konservative ville miste deres mandat på Fyn og dermed sende Mai Mercado ud af Folketinget.

- Jeg vil nu gøre alt, hvad jeg kan, for at bruge de stemmer til gavn for fynboerne i den næste periode, siger Mai Mercado til Fyens Stiftstidende.

Den indflydelse, mener hun, skal dog ikke søges i en regering.

- Jeg synes, at det taler for sig selv, at når man står med så lille en opbakning, og man i øvrigt har de afgørende stemmer, for det har vi jo sådan set i blå blok, så giver det rigtig god mening at være udenfor, siger Mai Mercado og fortsætter:

- Det bliver vores opgave at trække regeringen i en borgerlig retning.

Mai Mercado er dog ikke tilbageholdende over for at lave politik sammen med Dansk Folkeparti, som De Konservative på flere områder står i skærende kontrast til.

- Når man kommer som Folketingets mindste parti, skal man ikke have fine fornemmelser over for det største borgerlige parti i blokken. Dem må man pakke væk. Længere er den ikke, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip