Klar sejr sender FC København tættere på drømmeland

03/08/2016

FC København er blot en enkelt samlet sejr fra at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League. Skulle det kikse, er klubben sikret deltagelse i gruppespillet i Europa League.

Onsdag indløste det danske mesterhold således billet til Champions League-kvalifikationens playoffrunde efter samlet sejr over rumænske Astra Giurgiu.

I Telia Parken vandt FCK sikkert med 3-0, og efter 1-1 i den første kamp på udebane kom den samlede sejr til at lyde på 4-1.

Andreas Cornelius tegnede sig for to kasser, mens Federico Santander scorede én gang.

Hurtigt stod det klart, at FCK var flere klasser bedre end modstanderen. Med tre mål i første halvleg blev skabet effektivt sat på plads i dansk favør.

FC København kom i front på et pragtmål. Peter Ankersen overlappede Benjamin Verbic med perfekt timing i højre side, og Ankersens indlæg mod midten lå lige så perfekt, så Andreas Cornelius kunne stige til vejrs og heade FCK på 1-0 efter 14 minutter.

Det var startskuddet til en kavalkade af store chancer til hjemmeholdet. Fire minutter senere headede Mathias "Zanka" Jørgensen over mål i helt blank position. Yderligere fire minutter senere sendte Thomas Delaney bolden snert forbi ligeledes helt fri.

Efter 34 minutter kom så målet, der gav FCK mere ro på. Denne gang brød Ludwig Augustinsson igennem i venstre side, og efter en svag clearing af hans indlæg bragede Federico Santander bolden ind til 2-0.

I den anden ende havde rumænerne stort set intet at byde på. FCK moste derimod derudad for at eliminere den sidste snert af spænding.

Delaney havde endnu et par store chancer for at score, men først i halvlegens tillægstid faldt målet til 3-0, da Andreas Cornelius med panden smaskede en hjørnesparksbold i nettet. Så var den kamp afgjort.

Efter pausen angreb FCK knap så ivrigt, men selv på cruise control formåede holdet at skabe flere store chancer. Santander og Verbic var tæt på at udbygge føringen i den første del.

Mod slutningen døde kampen, og FCK kørte uden problemer den komfortable sejr hjem, da rumænerne på intet tidspunkt var i stand til at udfordre hjemmeholdet.

Københavnerne kan nu blot vente til på fredag, hvor lodtrækningen til playoffrunden finder sted. Den danske klub er useedet, men ingen af de mulige modstandere virker umiddelbart uoverkommelige.