Klart blåt flertal støtter Løkke som statsminister

Mens der spekuleres i snarligt folketingsvalg, står rød blok til 45,2 procent og blå blok til 54,5 procent i ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Kun 79 mandater støtter Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister mod 96 mandater bag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Socialdemokraterne går lidt tilbage til 24,4 procent af stemmerne sammenlignet med Voxmeters måling for en måned siden. Det giver 44 mandater ligesom nu. Det Radikale mister et procentprocent til 5,6 procent og får 11 mandater mod nu 17.

SF svinder også med næsten et procent point til 6,1 procent af stemmerne og står til 11 mandater. Enhedslisten står helt stille på 7,5 procent af stemmerne og 14 mandater.

Rød bloks joker, Alternativet, får 1,6 procent og klarer ikke spærregrænsen.

I blå blok taber Venstre lidt terræn til 24,7 procent og får 44 mandater ligesom Socialdemokraterne. Dansk Folkeparti vinder marginalt frem til 17, procent af stemmerne og 32 mandater.

Derimod stormer Liberal Alliance frem med over to procentpoint til 7,1 procent og vinder 13 mandater. De Konservative viger lidt til 3,9 procent og syv mandater.

Endelig går Kristendemokraterne frem til 0,9 procent, men forcerer ikke spærregrænsen.

/ritzau/

Dagens Gossip