Klavs Bruun dagen derpå: Alle er lettede

Det seneste halve døgn har været præget af stor lettelse på og omkring kvindelandsholdet i håndbold, efter at Danmark søndag aften kvalificerede sig til kvartfinalen ved VM.

Det siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen på pressemødet, dagen efter at Sverige blev besejret med 26-19 i en sydende Boxen i Herning.

- Det har været en dejlig morgen. Vi er alle lettede. Jeg tror også, man tydeligt kunne se hos toppen af Dansk Håndbold Forbunds ledelse, at der var lettelse at spore, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Han er stolt af den præstation, der sendte hans hold videre blandt de otte bedste hold i turneringen.

- Da vi forberedte os med video, vidste vi, at hvis svenskerne kom med det, de havde vist hidtil, så ville vi have en fornuftig chance. Men stor ros til spillerne. De kom ind og ejede banen, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han fortæller samtidig, at truppen er sluppet for nye skavanker. Line Jørgensen, der kæmper med knæproblemer, skulle også være frisk til kvartfinalen, hvor modstanderen bliver Rumænien.

- Line Jørgensen slap rigtig fint fra kampen. Hun havde det fint i morges, og vi satser på, at to hviledage gør, at hun kan spille på samme niveau som mod Sverige, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Dagens Gossip