Klavs Bruun er glad for skrinlagte regelændringer

Klavs Bruun Jørgensen, træner for det danske kvindelandshold i håndbold, var ikke sen til melde sig som en klar modstander af de fire nye regler, som Det Internationale Håndboldforbund (IHF) agtede at indføre til kvindernes VM-slutrunde i Danmark.

Dels var han ikke enig i det positive ved alle regelændringerne, og dels mente han ikke, at slutrunden burde blive brugt som prøveklud for de nye regler.

Derfor modtog landstræneren nyheden om udskydelsen af regelændringerne med glæde.

- Det er meget glædeligt, at vi ikke står i en situation, hvor nye regler implementeres så kort tid før en slutrunde, at hverken trænere, spillere eller dommere har haft mulighed for at teste regelændringerne i kamp inden VM, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

- Nu kan vi koncentrere os om at arbejde videre, som vi hele tiden har gjort.

IHF vil i stedet vente med at indføre reglerne til en gang i 2016.

Især regelændringen om at der ikke længere behøver at være en spiller iført målmandstrøje på banen, ønsker Klavs Bruun Jørgensen ikke at se indført.

Han har i stedet et alternativt forslag, som går i stik modsatte retning i forhold til IHF's tiltag.

- Vi skal prøve at se, om vi helt kan afskaffe, at man kan skifte målmanden ud for en markspiller, uanset om de har målmandstrøje på eller ej.

- Det fylder for meget, og jeg tror ikke, at det var det, der var hensigten, da man opfandt spillet, som jo er seks mod seks (markspillere, red.), siger landstræneren til TV2 Sport.

- Det gør også, at en udvisning ikke længere har den samme betydning. Der så jeg hellere, at når man straffes med en udvisning, så skal man også kunne mærke det, så man spiller fem mod seks, og så har man ikke mulighed for at sætte en ekstra markspiller ind.

- Så jeg vil arbejde for, at målmanden ikke må bevæge sig over midten, lyder det fra Klavs Bruun.

Han understreger, at det er hans egen holdning, men at han vil diskutere synspunktet med Dansk Håndbold Forbund (DHF).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip