Klavs Bruun er glad for tidlig succes mod asiatisk hold

De danske håndboldkvinder havde ingen problemer med at nedlægge Japan i åbningskampen ved VM i Herning.

Med overbevisende spil og et livligt angreb mod et klassisk, offensivt asiatisk forsvar skabte Danmark tidligt et solidt forspring, som resulterede i en klar sejr på 30-21.

Den gode indsats mod et uortodokst forsvar giver perspektiver til senere i turneringen, mener landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Kampen i dag (lørdag, red.) kan vi ikke lede så meget ud af, fordi vi spillede mod et hold, der spillede, som de nu gør.

- Men på den måde er det fint for os at have mødt et asiatisk hold allerede, hvis vi skulle løbe ind i Sydkorea på et tidspunkt senere i turneringen, lyder det fra den danske landstræner.

På intet tidspunkt var den danske sejr i fare, og derfor valgte Klavs Bruun Jørgensen lidt utraditionelt at lade det grønne timeoutkort forblive ubrugt.

- I de tre år, jeg var i Holstebro (Team Tvis Holstebro, red.), var jeg heller ikke kendt for at tage mange timeouts, så det holder jeg fast i. Jeg synes ikke, man behøver at tage timeout, hvis ikke man har noget ekstra at fortælle, forklarer han.

Til sammenligning brugte Japans landstræner samtlige tre timeoutmuligheder.

I den danske trup er der et par spillere, som har døjet med skader på det seneste, hvorfor Klavs Bruun Jørgensen på forhånd havde håbet at kunne fordele spilletiden fornuftigt mellem dem.

Med den overbevisende præstation var det intet problem at økonomisere med kræfterne.

- Både Line Jørgensen og Louise Burgaard fik de pauser, vi havde planlagt fra start, så det var tilfredsstillende, at vi ikke kom ud i, at de skulle spille mere, siger en tilfreds landstræner.

Danmarks næste modstander er Tunesien, som venter søndag. Tuneserne åbnede VM med et nederlag på hele 19 mål til Ungarn.

/ritzau/

Dagens Gossip