Klavs Bruun er tilfreds med kontant dansk forsvar

Der blev gået til stålet i det danske forsvar, da Klavs Bruun Jørgensen torsdag aften debuterede som landstræner for det danske kvindelandshold i håndbold, der slog Tyrkiet 28-19 i Aarhus i EM-kvalifikationen.

Hele 70 frikast begik det danske forsvar, som under den nye træner er begyndt at dække offensivt. Den usædvanlige statistik var dog en del af taktikken forud for kampen, fortæller en tilfreds Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi fik lavet mange frikast, og det er en del af taktikken at få ødelagt de andres spil og rytme. Det lykkedes rigtig godt.

- Det har været et tema for os, hvor offensive vi skal være i forsvaret, og i dag synes jeg, at vi fandt en god højde. Det gør mig rigtig glad, siger han til Ritzau efter kampen.

Den nye forsvarsstil med højt forsvar og mange frikast kan man lige så godt vænne sig til, for det er måden, holdet skal spille på under den nye landstræner.

- Det er rigtig mange frikast, men vi skal deropad, så det kan man lige så godt vænne sig til.

- Jeg kan godt lide, at man går ud og får ødelagt spillet og har mange tacklinger, så man ikke giver de andre mulighed for at bygge op. Det vil helt sikkert være parolen fremover, siger landstræneren.

Da sejren kom komfortabelt i hus for det danske landshold, gav det mulighed for, at alle spillerne kunne komme på banen og vise sig frem for den nye landstræner. Det er vigtigt med kort tid til VM på hjemmebane i december, mener Klavs Bruun.

- Det er sindssygt vigtigt, fordi vi ikke har så mange kampe. Det er rart, at vi kan få alle på banen og give dem tid til at vise sig frem.

- Spillerne ved godt, vi ikke har tid til at pjatte. De skal være koncentrerede og disciplinerede hele vejen, og det leverede de i dag, siger han.

Danmark har to point for en kamp i EM-kvalifikationens gruppe 6 - samme antal som Rusland, der sikkert slog Portugal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip