Klavs Bruun om VM-afsked: Det kan ligne en træningskamp

Chancen for VM-medaljer er for længst forpasset, billetten til OL-kvalifikationsturneringen er i hus, og nu er der kun æren at spille for.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen forsøger da heller ikke at tale VM-holdets afskedsforestilling mod Rusland søndag middag op til noget, den ikke er.

- Man kan godt få en fornemmelse af, at det bærer præg af at være en træningskamp, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Kampen gælder den "ligegyldige" femteplads ved VM, men for danskerne handler det primært om at give hjemmepublikum en god oplevelse som afsked.

- Vi vil da gøre vores, også fordi vi er på hjemmebane, til at gå ind og vinde den kamp. Men vi skal heller ikke være naive og tro, at det bliver lige så godt som mod Sverige, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Mødet med russerne bliver i øvrigt første del af en tretrinsraket. Danmark og Rusland er i samme pulje i kvalifikationen til EM i 2016 og skal møde hinanden to gange i marts.

- Det gør mig ikke det store. Det er et godt hold, og det er jo lige præcis det, vi skriger efter, nemlig at få lov at møde nogle hold med kvalitet.

- Russerne har det på samme måde. De kommer med et meget forynget hold i forhold til tidligere, og der er også ting, de skal blive bedre til, lyder det fra landstræneren.

Danmarks afsluttende VM-kamp begynder klokken 12.15.

/ritzau/

Dagens Gossip