Klavs Bruun om VM-pulje: De første kampe er de letteste

Håndboldkvinderne skal hurtigt ryste begyndernerverne af sig ved VM på hjemmebane, for hvis håbet om et topresultat skal være realistisk, er der ikke råd til mange kiks i det indledende gruppespil.

Især i de første tre kampe mod Japan, Tunesien og et voldsomt svækket Serbien går danskerne ind i Boxen som klar favorit, og det er landstræner Klavs Bruun Jørgensen helt med på.

- På papiret er de tre første kampe de letteste, siger han, men advarer samtidig om, at man ikke bare kan spadsere hen over modstanderne.

- Japan er et klassisk asiatisk hold. De har voldsom speed i fødderne og et offensivt forsvar, der ind imellem har voldt det danske landshold problemer. Det er et hold, vi skal slå, men det kan blive svært, fordi spillestilen er så anderledes, siger han.

Næste modstander, Tunesien, mødte Danmark så sent som sidste fredag, hvor danskerne vandt en kæmpesejr i testkampen i Spanien.

Tunesernes klart største profil er den tidligere Viborg- og Team Esbjerg-spiller Mouna Chebbah.

- Det var hende, vi kendte mest til på forhånd, og det viste sig også primært at være hende, de har at byde på.

- Vi skal ikke undervurdere dem, men være aggressive og kontante. Så skal vi nok vinde. Vi skal også bruge kampen til at bruge nogle af de spillere, der ikke har spillet så meget mod Japan, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Serberne er en mere ukendt størrelse, fordi viceverdensmestrene er kommet til VM uden superstjerner som Andrea Lekic, Sanja Damnjanovic, Dragana Cvijic og førstemålvogter Katarina Tomasevic.

Men afløserne holder ikke samme kvalitet og derfor vurderes serberne til at stå noget svagere i billedet end puljens toptrio, Danmark, Ungarn og Montenegro.

- Ungarn er et glimrende hold. Anita Görbicz er på vej tilbage i topform, og så er de farlige.

- Montenegro er en af forhåndsfavoritterne. De kommer med voldsom fysik og har gode skytter, når de får det til at køre, lyder vurderingen fra Klavs Bruun Jørgensen.

De fire bedste går videre til 1/8-finalerne. Her krydses Danmarks pulje med gruppe B, der som de stærkeste nationer har Sverige, Polen og Holland.

/ritzau/

Dagens Gossip