Klavs Bruun: Skadede spillere gør store fremskridt

Der er begrundet håb om, at det danske kvindelandshold i håndbold kan stille i stærkeste opstilling, når VM begynder lørdag aften.

Såvel Louise Burgaard som Anne Mette Pedersen gør klare fremskridt, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen er optimistisk i forhold til at have alle mand klar til åbningskampen mod Japan.

- Burgaards knæproblemer gjorde, at hun ikke skulle spille i turneringen i Spanien i sidste weekend. Vi ville hellere have hende klar, så hun kunne starte de første tre kampe ved VM. Knæet har det bedre nu. Det går den rigtige vej, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Efter et par fridage er VM-holdet blevet samlet igen onsdag, og i de kommende dage gælder det de sidste forberedelser før VM-starten.

Især for Anne Mette Pedersen bliver de næste træninger i Herning Messecenter interessante, for fløjspilleren har kæmpet med en fodskade i tre uger og er af samme grund endnu ikke udtaget til VM.

Landstræneren lover hende dog en plads i truppen, så snart hun kan meldes helt klar.

- Jeg har et godt øje til de kvaliteter, Anne Mette Pedersen har, og jeg vil meget gerne have hende med.

- Det ser rigtig godt ud. Hun har trænet en lille smule allerede, og hun skal træne igen senere onsdag.

- Jeg skal indskrive truppen lørdag klokken 9. Inden da vurderer vi, om det er Anne Mette Pedersen, vi skriver ind, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Hvis ikke Pedersen er helt frisk, åbner Bruun Jørgensen for at tage Simone Böhme med i de første kampe som gardering for den anden højrefløj, Trine Østergaard.

I givet fald kan Anne Mette Pedersen blive skiftet ind i truppen senere i turneringen.

Ud over Japan er Danmark i indledende pulje med Tunesien, Serbien, Ungarn og Montenegro.

/ritzau/

Dagens Gossip