Klinsmanns USA dukker Holland i vild testkamp

06/06/2015

Med 20 minutter tilbage på uret lignede det en sikker hollandsk sejr, men på en imponerende slutspurt lykkedes det USA at vende det hele fuldstændig på hovedet og vinde fredagens testkamp med 4-3 i Amsterdam.

De to sidste amerikanske scoringer blev sat ind af først Daniel Williams og dernæst Bobby Wood i kampens sidste sekunder, og publikum i Amsterdam sad lamslået tilbage, da dommeren fløjtede en vild forestilling af.

En flot skalp for USA-træner Jürgen Klinsmann og hans angrebsglade hold, der ligesom i testkampen i Danmark i marts viste sig noget bedre i angrebet end i forsvaret.

Samtidig er der grund til dybe panderynker hos Hollands rutinerede Guus Hiddink, der slet ikke kan få VM-bronzevinderne til at fungere.

Holland halter efter i EM-kvalifikationen, og selv om kampen mod USA blot var en testkamp, ser det naturligvis skidt ud at lukke tre mål ind i det sidste 20 minutter.

Klaas-Jan Huntelaar bragte ellers hjemmeholdet foran på et flot hovedstød, men USA fik udlignet før pausen ved Gyasi Zardes.

Huntelaar scorede igen straks efter sidebyttet, og det lignede en afgørelse, da den kommende Manchester United-spiller Memphis Depay gjorde det til 3-1.

Men den store stopper John Brooks gav amerikanerne nyt håb med 2-3-reduceringen 20 minutter før tid, og så faldt det hollandske hold altså helt sammen i kampens slutminutter.