Klitschko tilintetgjorde chanceløs Povetkin

For 15. gang i træk forsvarede den 37-årige ukrainer sine VM-titler, denne gang mod en 34-årig russer, der var gået i ringen med 26 sejre i lige så mange kampe som professionel efter i øvrigt at have vundet olympisk guld tilbage i 2004 i Athen.

Men allerede fra 1. omgang var det tydeligt, at det ville blive en ensidig forestilling med Povetkin i rollen som den håbløse underhund. Den 1,88 meter høje russer kunne slet ikke komme ind på kroppen af den 10 cm højere ukrainer. Povetkin forsøgte akavet at springe igennem ukrainerens parader, men Klitschko holdt rutineret sin yngre modstander på afstand med veltimede jabs.

Som omgangene skred frem begyndte Povetkin at løbe tør for kræfter, og 'Dr. Steelhammer' landede stadig flere alvorlige træffere i hovedet på russeren, som var adskillige gange i gulvet undervejs, flere af gangene var han dog slynget ned i kanvassen snarere end alvorligt rystet. Til sidst var det bare imponerende, at det lykkedes Povetkin at gå tiden ud.

Wladimir Klitscko er dermed fortsat verdensmester i sværvægt i forbundene WBA, IBF, WBO og IBOs regi. Han har kun tre nederlag i sin lange karriere, der nu omfatter 64 kampe, siden han blev professionel i 1996. Sidste gang han forlod ringen som taber var tilbage i 2004, hvor amerikaneren Lamon Brewster overraskende vandt på knockout.

Kampen indbragte i øvrigt Klitscko 13 millioner dollars eller 71 millioner kroner. Hans næste modstander bliver formentlig en anden russer, WBOs officielle udfordrer, 27-årige Denis Boytsov.

Dagens Gossip