Klodset selvmål får Manchester City tilbage på sporet

19/04/2015

Fire nederlag i de seneste seks Premier League-kampe har sendt Manchester City i overhængende fare for at ryge ud af Champions League-placeringerne, men søndag kom de forsvarende mestre tilbage på sporet.

Hjemme mod West Ham vandt City sikkert med 2-0 - blandt andet takket været et klodset selvmål af udeholdets James Collins.

Efter 18 minutters spil forsøgte Jesús Navas i en kontra at lægge en tidlig aflevering ind foran til Sergio Agüero. Collins kom på tværs og ville cleare bolden et stykke uden for eget felt, men han fik sendt den over sin egen målmand i en flot, blød bue.

Det må betegnes som et af de mere specielle selvmål i denne sæson.

Scoringen bragte ro til de hårdt pressede City-spillere, der dominerede klart og skabte flere gode tilbud.

På et af disse udbyggede Sergio Agüero føringen 10 minutter før pausen efter flot opspil, hvor Jesús Navas serverede bolden for fødderne af ham i feltet.

West Ham kom aldrig tæt på at skabe spænding i kampen, men anden halvleg bød alligevel på noget drama - dog i den triste kategori.

Manchester Citys midtbanestjerne David Silva måtte med et kvarter igen bæres fra banen iført iltmaske efter at være blevet ramt i hovedet af en West Ham-arm.

Silva lå længe til behandling, og man kan frygte en slem skade til den vævre spanier.

Det må siges at være en slem bet for City, hvis holdet skal undvære ham i resten af sæsonen, men med søndagens sejr holder Agüero og co. sig i det mindste inde i varmen til Champions League-placeringerne i toppen.

Manchester City ligger nummer fire i Premier League med 64 point, hvilket er ét færre end lokalrivalerne Manchester United på tredjepladsen.