Klovn-stjerne donerer millioner til Syrien

I øjeblikket strømmer flere flygtninge end nogensinde til Europa og banker på døren i håbet om at få et fredeligt liv langt væk fra krigens gruopvækkende rædsler.

Derfor har skuespillerinden Isla Fisher og komikermanden Sacha Baron Cohen doneret en million dollar - hvilket svarer til cirka 6,8 millioner danske kroner - til syriske flygtninge, oplyser Red Barnet i en pressemeddelelse.

- I dag har Sacha Baron Cohen og Isla Fisher doneret en million dollar fordelt ligeligt mellem Red Barnet og International Rescue Committee for at støtte ofrene for konflikten i Syrien, skriver organisationen.

- 500.000 dollar vil blive brugt til at finansiere et vaccineprogram til over 250.000 børn mod et potentielt udbrud af mæslinger i det nordlige Syrien.

- Den anden halvdel af donationen vil blive brugt til arbejdet med at støtte familier - med særligt fokus på kvinder og børn både i Syrien og i nabolandene - som lider af følgerne af den igangværende konflikt, uddyber Red Barnet, der glæder sig over parrets bidrag.

- Ved at tillade os at offentliggøre deres generøse donation til syriske flygtninge, understreger Isla og Sacha problemets tragedie. Det er desperate tider for flygtningene, som står over for bomber, kugler og tortur.

- Børnene er de første ofre, og parrets donation vil redde mange tusinder menneskeliv og beskytte nogle af de mest udsatte, siger Red Barnets administrerende direktør, Justin Forsyth.

Isla Fisher medvirkede i rollen som sig selv i "Klovn Forever", hvor hun spiller nabo til Frank Hvam og Casper Christensens lejede villa i Los Angeles.

Den 39-årige australskfødte skuespillerinde og den 44-årige britiske Oscar-nominerede "Borat"-stjerne har været sammen siden 2002, giftede sig i 2010 og er forældre til døtrene Olive på otte år, femårige Elula og sønnen Montgomery på ni måneder.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip