KLs chefforhandler vil gøre lærerformand mør under lockout

Fra tirsdag lockoutes landets lærere, og det skal sætte Anders Bondo Christensen under pres, lyder det fra Michael Ziegler.

»Vi er nu der, hvor vi har en lockout. Formålet er at sætte modparten under pres, og det, forventer vi, sker,« siger han.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen er der ellers ikke mange chancer for, at partierne kan nå til enighed, men den mulighed vil Michael Ziegler ikke på forhånd udelukke. Det er fortsat det, chefforhandleren sigter efter.

»Jeg mener ikke, det er helt urealistisk. Det har man set mange gange før,« siger han.

Ifølge Flemming Ibsen bliver løsningen på konflikten, at regeringen om få uger griber ind, men Michael Ziegler ønsker ikke at forholde sig til et eventuelt regeringsindgreb.

»Det har jeg ikke nogen mening om,« siger han.

»Det bedste er, at vi kan klare det selv, og jeg ønsker, det skal løses hurtigst muligt.«

Anders Bondo Christensen har skudt hele skylden på det, der er danmarkshistoriens største lockout, over på KL. Ifølge ham har der ikke været nogen form for forhandlingsvillighed fra KLs side, men det billede kan Michael Ziegler ikke genkende.

»Vi har smidt et forslag på bordet i februar, og det er blevet ændret i forligsinstitutionen, så jeg kan slet ikke genkende det billede.«

Ifølge ham, er det lærerne, der ikke har »rokket sig en millimeter«.

»Der er to ting, der har kendetegnet dem. Det ene er, at de primært har forhandlet i medierne, og det andet er, at de forsøger at tegne et billede af, at de er kommet med det ene forslag efter det andet,« siger Michael Ziegler.

Dagens Gossip