Klubberne nægtede at give Pytlick træningslejr

Landstræner Jan Pytlick ville have kvindelandsholdet på sommer-træningslejr i Brasilien. Men klubberne nægtede at efterkomme det ønske.

Træningslejren var planlagt til uge 29 (8.-14. juli, red.), og Jan Pytlick var allerede godt i gang med at planlægge opholdet i Brasilien, da ligaklubberne blev orienteret om træningslejren tilbage i april. Men landstræneren havde gjort regning uden klubberne, som straks modsatte sig Pytlicks planer.

Viborg, Team Tvis Holstebro, FCM, Randers og Esbjerg, som har størstedelen af landsholdsspillerne i deres klubber, blev enige om at sige nej til at frigive deres spillere til træningslejren.

Ifølge Viborg-direktør Peter Cassøe ville en landsholdssamling på det tidspunkt ganske enkelt ødelægge klubbernes sæsonoptakt.

- Sidste år var jo et OL-år, og det er det værste år for klubberne, for der har man slet ikke nogen samlet optakt. Derfor har vi set frem til endelig at få en god sæsonoptakt i år, så den træningslejr ligger bare rigtig skidt, siger Cassøe og uddyber:

- Det duer bare ikke, når vi endelig har muligheden for lave en god forberedelse, at vi så skal afgive vores danske spillere og kun have et halvt hold rendende rundt herhjemme. Der er jo også en grund til, at der lavet nogle internationale uger, hvor alle landshold samles, siger han.

Også Tvis-direktør Jacob Jørgensen retter kritik mod landstræner Jan Pytlicks planer om en ekstraordinær samling.

- Vi låner i forvejen spillerne, altså vores medarbejdere, gratis ud, og det er mig bekendt de færreste virksomheder, der gør det. En træningslejr på det tidspunkt ligger simpelthen så dårligt. Det er der, spillerne kommer tilbage fra ferie og skal have den fysiske træning, der skal sikre grundformen igennem en lang og hård sæson, siger Jacob Jørgensen, som samtidig undrer sig meget over valget af Brasilien som destination.

- Hvis man så endelig vil af sted uden for de planlagte landsholdsperioder, så virker det ærligt talt mærkeligt med Brasilien. Jeg kan bare konstatere, at ud af den uges træningslejr vil tre dage gå med rejse, og så ville vi få meget trætte spillere hjem med jetlag. Så jeg har svært ved at forstå, hvorfor man vil til Brasilien, hvis man ønsker en ekstraordinær samling, lyder det fra direktøren for DM-sølvvinderne.

Klubberne har som et kompromis valgt at bevillige tre ekstra dages samling i november forud for VM i Serbien.

Sporten.dk har forsøgt at få en kommentar fra landstræner Jan Pytlick, men han har ikke svaret på vores henvendelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip