Klumpfisken Andrea døde af forstoppelse

Klumpfisken Andrea led af så voldsom forstoppelse, at det for snart en måned siden tog livet af den. Det viser laboratorieprøver af den afdøde fisk foretaget i Skotland.

Andrea var en af de store attraktioner i Nordsøen Oceannarium i Hirtshals, hvor man nu vil forsøge at undgå lignende problemer og dødfald ved at ændre fodret, som klumpfiskene og de øvrige fisk får.

- Alle dyr og mennesker kan gå hen og få forstoppelse, men med fisk kan det være utroligt svært at gennemskue, at der er tale om forstoppelse, og dernæst gøre noget ved problemet, siger biolog Kristina Ydesen fra Nordsøen Oceanarium ti Nordjyske.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Ved undersøgelserne fik man samtidig afklaret, at Andrea rent faktisk var en hunfisk. På klumpfisk sidder kønsorganerne nemlig indvendigt, og derfor var det rent held, at fisken havde fået et passende pige navn.

Andrea har været en publikumsmagnet siden sin ankomst til Hirtshals i 2007 og medvirkede for nyligt i spillefilmen »Klumpfisken«, som vil ramme landets biografer i løbet af 2014.

Hun efterlod sig artsfællen »Erik Motor«, der nu er den eneste klumpfisk i Nordsøen Oceanarium.

Dagens Gossip