Knægten der er blevet konge

- Skaf prisen på Daniel Agger, lød beskeden fra den magtfulde sportsdirektør. Agenten henvendte sig til Liverpool med beskeden om, at han repræsenterede en af Europas topklubber, som ønskede at vide, om Liverpool ville sælge den danske forsvarer, og i så fald hvor meget han ville koste. Liverpool svarede i grove træk, at Agger ikke var til salg for under 250 mio. kr.

Barcelona gav dog ikke op, og agenten vendte tilbage til Liverpool med en henvendelse om, at Barcelona var villige til at betale 110 mio. kr. for danskeren. Liverpool afviste blankt.

Det er spanske kilder med relationer til Barcelona-toppen, der fortæller om forløbet i sommerperioden, hvor Manchester City siden bød helt op til 220 mio. kr. for Daniel Agger. Men Liverpool endte med at forlænge med fire år og stak Agger en guldrandet kontrakt, der årligt sikrer ham i omegnen af 60 mio. kr.

Barcelonas hidsige interesse for Daniel Agger fortæller alt om, hvilken position den danske landsholdsanfører har på internationalt niveau i dag.

Han er højt estimeret, og mange omkring ham har endda oplevet ham vokse yderligere i denne sæson, hvor han stort set har været skadesfri og har haft anførerbindet på landsholdet. To ting der har betydet utrolig meget for Agger.

- Daniel har spillet fantastisk for os i denne sæson. Han er en forsvarer, du som målmand altid er tryg ved. Jeg ser ham absolut blandt Europas bedste forsvarere,« siger Liverpool-målmand Pepe Reina via Marca-journalist José Luis Calderón.

Den spanske landsholdsmålmand har bemærket, at Agger det seneste år er trådt endnu mere i karakter som en leder, efter han også er blevet landsholdsanfører.

- Daniel har altid været en type, der har vist vejen. Han trækker sig aldrig. Han giver aldrig op. Men jeg synes, at han også nu viser, at han er en leder på banen, og jeg kan sagtens se ham som fremtidig anfører i Liverpool, lyder rosen fra Pepe Reina.

Den melding er journalist Paul Joyce enig i. Han har fulgt Liverpool for Daily Express i adskillige år og ser klart Agger som en mulig anfører på sigt.

- Den dag Gerrard, Jamie Carragher og Pepe Reina ikke er i klubben længere, så er det oplagt at pege på Daniel som Liverpool-anfører. Fansene elsker ham, han er utrolig dedikeret og loyal. Jeg synes, at han er vokset både som person og i forbindelse med medierne. Det kendetegner også en god anfører, forklarer Paul Joyce.

Daniel Aggers tidligere landsholdskammerat Martin Laursen er ikke i tvivl om, at Daniel Agger er ovenpå i denne sæson og hele tiden vokser sig bedre.

- Jeg kan selv huske det fra min egen spillerkarriere. Den periode, hvor jeg var skadesfri og bare kunne fokusere på kampene og restitution, var min bedste tid som fodboldspiller. Daniel har fået en intelligent træner, der forstår, at alle spillere er forskellige og ikke presser ham så hårdt fysisk til træning. Jeg kan tydeligt se, at Daniel har et helt andet overskud nu, siger Martin Laursen.

Han mener, at anførerbindet på landsholdet også har givet ham et ekstra gear.

- Han går altid forrest og er altid blandt de bedste på holdet. Han spiller stort set ikke en dårlig kamp på landsholdet. Han er et fantastisk samlingspunkt for de unge, fordi han er så dedikeret og er nået så langt i sin karriere. Jeg er sikker på, at hvis han fortsætter på den her måde i en sæson mere, så vil han være blandt verdens bedste forsvarere, lyder analysen fra Laursen.

Martin Retov har spillet sammen med Agger i både Brøndby og på landsholdet og har fra første dag set anførerpotentialet.

- Han var utrolig ydmyg, da han kom op på førsteholdet i Brøndby, og siden er han bare vokset. Han havde lederevnerne fra første dag, og nu har han fået slebet dem til. Jeg kunne sagtens se ham spille i en klub som Barcelona en dag. Han har kvaliteterne til det, siger Retov.

 

 

 

Dagens Gossip