Knæproblemer tvinger Esbjerg-veteran til karrierestop

Skrevet af admin

15/03/2016

Mest læste i dag

Den 35-årige Esbjerg-spiller Jerry Lucena stopper fodboldkarrieren på klubplan til sommer.

Lucena skulle have spillet VM-kvalifikationskampe for sit andet hjemland Filippinerne mod Usbekistan og Nordkorea senere i marts, men på grund af skader har han valgt at melde fra til landsholdet med øjeblikkelig virkning.

- Jeg har problemer med begge knæ, mest det højre springerknæ. Og derfor har jeg meddelt forbundet og holdkammeraterne, at det er slut.

- Det har været det fedeste, et rent eventyr, at være med i de fem år, og menneskeligt har det givet mig så meget.

- Det har været som at være en del af en familie, og jeg ærgrer mig kun over, at jeg ikke gjorde det noget før, siger Lucena til klubbens hjemmeside.

Han fuldfører sin kontrakt med Esbjerg frem til sommer, og så er det slut med den aktive karriere på topniveau.

Han er lige nu også assistenttræner for Esbjergs U19-hold, og han forventer i maj at bestå en eksamen som træner, hvorefter han kan gå videre med den næsthøjeste træneruddannelse.

Lucena har spillet over 40 officielle og uofficielle kampe for Filippinerne og nåede som en af de store triumfer i landets over hundredårige fodboldhistorie at spille finale i AFC Challenge Cup på Maldiverne.

Desuden blev det til to semifinalepladser i de sydøstasiatiske mesterskaber, Suzuki Cup.

- Jeg føler, jeg har været med til at løfte fodbolden på Filippinerne, jeg har prøvet at spille mod store asiatiske nationer og nogle gange for 50.000 eller 60.000 tilskuere.

- Især efter min fars død har det betydet noget for mig at holde forbindelsen til mit andet hjemland, forklarer Lucena.

Dansk-filippineren håber, han sammen med Esbjerg kan finde en model, så han kan fortsætte i klubben som træner, når det er slut med superligakarrieren til sommer.

/ritzau/