Knap 30 pilgrimme i Indien trampet ihjel i massepanik

Mindst 27 pilgrimme har mistet livet langs en flodbred i Indien, hvor tusindvis af mennesker var samlet i forbindelse med en religiøs festival.

De dræbte blev trampet ihjel, skriver flere medier.

Ifølge BBC er dødstallet 27 personer, mens det indiske medie IBN Live melder om 29 omkomne.

De hinduistiske pilgrimme var valfartet til Godavari-floden i Indiens sydlige stat Andhra Pradesh. De var mødt op for at dyppe sig i floden, da pilgrimmene mener, at vandet vil rense dem for deres synder.

Men folkemængden begyndte at presse på for at komme ud i vandet, og det satte gang i tragedien. Ud over de knap 30 mennesker, der blev trampet ihjel, er adskillige kommet til skade, oplyser politiet.

- Episoden fandt sted, da de første tilbedere kom op fra floden efter at have dyppet sig i vandet og derefter kom i vejen for andre, som ville i vandet, siger polititalsmand A. Srinivasan Rao ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vidner beskriver over for BBC, at selve massepanikken varede i næsten 20 minutter.

- Det var en skræmmende situation med kvinder og børn, der råbte om hjælp. Politifolkene på stedet var sagesløse, og det tog mere end en time, før situationen var under kontrol, siger pilgrimmen V. Satyanarayana ifølge BBC.

Samtlige ofre er kvinder, skriver IBN Live på sin hjemmeside.

De tusindvis af mennesker var samlet for at markere starten på en hinduistisk festival. Knap 24 millioner mennesker ventes at deltage i den 12 dage lange begivenhed.

I en lignende tragedie i oktober 2013 mistede 115 mennesker livet, da der ved en hindu-festival udbrød panik. Det skete på en bro nær et tempel.

De fleste ofre blev trampet til døde, mens andre druknede, da de i et forsøg på at undslippe hoppede i floden under broen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip