Knap 400 virksomheder knækkede halsen i april

Der har hidtil i år været flere konkurser i dansk erhvervsliv end i samme periode sidste år. Og tendensen fortsætter. I april bukkede 394 virksomheder under.

Det er godt en tredjedel flere end i april 2014, oplyser konsulentfirmaet Experian tirsdag i sin månedlige opgørelse.

- En stigning på 34,9 procent ser umiddelbart voldsom ud. Alligevel må vi holde fast i, at vi er i gang med et langt, sejt træk i nedadgående retning. Ser vi på udviklingen over et 12 måneders perspektiv, ligger vi 9,3 procent lavere end samme periode et år tidligere, lyder det i en kommentar fra Jens Hjortflod, direktør for Experian i Danmark.

Det er tredje måned i træk med et stigende antal konkurser sammenlignet med året før, og organisationen Dansk Erhverv mener, at det er på sin plads "at lægge jubeloptimismen væk".

- Det er trist med endnu en måned med flere konkurser. Men en del af forklaringen skal findes i, at der i april sidste år var relativt få konkurser, siger økonom Mira Lie Nielsen fra Dansk Erhverv og tilføjer:

- I bakspejlet ser stigningen derfor værre ud, end den er.

Fordelt på brancher er risikoen for som virksomhedsejer at måtte kaste håndklædet i ringen størst inden for landbrug og fisk samt overnatning og restauration.

Der var i april 23 konkurser i sektoren landbrug og fisk mod ni året før, og 33 inden for overnatning og restauration mod 19 i april 2014.

Relativt er antallet af konkurser størst i sektoren overnatning og restauration. For hver 1000 aktive virksomheder gik 1,93 virksomhed konkurs i sidste måned.

For hele landet og for alle brancher er det tilsvarende tal 0,57 virksomhedskonkurser.

Nominelt er bygge og anlægsbranchen samt handelssektoren mest udsat med henholdsvis 67 og 80 konkurser i april.

Det fremgår ikke af opgørelsen fra Experian, hvor mange arbejdspladser der gik tabt som følge af nedlukkede virksomheder i april.

/ritzau/

Dagens Gossip