Knap 50 dræbt ved selvmordsangreb i lufthavn i Istanbul

Et angreb mod Atatürk-lufthavnen i Istanbul har dræbt næsten et halvt hundrede mennesker og såret snesevis af andre.

Dødstallet efter angrebet i Atatürk lufthavn i Istanbul er steget til "næsten 50", oplyser en højtstående tyrkisk embedsmand til AP, skriver nyhedsbureauet på Twitter.

Kort inden havde Istanbuls guvernør, Vasip Sahin, bekræftet, at 28 mennesker er dræbt og omkring 60 andre såret. Guvernøren tilføjer, at der var tre selvmordsbombemænd om det blodige anslag.

Den tyrkiske justitsminister, Bekir Bozag, bekræftede tidligere, at der var ti dræbte og mindst 20 sårede ved to eksplosioner ved lufthavnen.

Tv-stationen Haberturk meldte inden da om 40 sårede, men det tal steg hurtigt til 60, hvoraf seks er alvorligt såret, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Justitsministeren kunne tidligere kun bekræfte, at der var tale om en enkelt selvmordsbombemand.

- Ifølge de oplysninger jeg har modtaget, åbnede en terrorist ild med en kalasjnikov ved indgangen til Atatürk Lufthavns internationale terminal og sprængte derpå sig selv i luften, sagde ministeren i en meddelelse til parlamentet.

Reuters citerer unavngivne embedsmænd for oplysninger om, at to personer sprængte sig selv i luften inden lufthavnens sikkerhedstjek. En anden kilde oplyser til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de formodede selvmordsbombemænd i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Et øjenvidne siger ifølge den amerikanske tv-station NBC, at han så en betjent tvinge en af gerningsmændene ned på gulvet i lufthavnen, hvorpå bombemanden udløste sine sprængstoffer.

Ifølge CNN Türks oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Der er sendt et stort antal politifolk og ambulancer til stedet. Ifølge CNN Türk fragter mindst et halvt hundrede ambulancer de sårede til behandling.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

Ingen gruppe har endnu taget skylden for angrebet, men tyrkiske politikilder siger ifølge nyhedsbureauet Dogan, at mistanken umiddelbart retter sig mod Islamisk Stat.

En tyrkisk embedsmand siger derimod, at det er for tidligt at sige, om der er forbindelse til den yderliggående gruppe.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har holdt krisemøde med landets premierminister, Binali Yildırim, meddeler tyrkiske medier.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, er informeret om angrebet, siger Det Hvide Hus.

USA's justitsminister, Loretta Lynch, sagde kort forinden, at amerikanerne følger sagen tæt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip