Knap 90.000 mindreårige asylsøgere kom til EU i 2015

Knap 90.000 enlige mindreårige søgte om asyl i EU sidste år, viser nye tal fra Eurostat.

Over halvdelen af dem kom fra Afghanistan.

Antallet svarer næsten til en firedobling fra 2014, da omkring 23.000 enlige mindreårige søgte om asyl i EU-landende.

Af de i alt 88.300 enlige mindreårige asylsøgere, som kom til EU i 2015, var 91 procent drenge. Over halvdelen var i alderen 16-17 år.

Sverige, Tyskland, Ungarn og Østrig modtog tilsammen tre fjerdedele af alle ansøgerne.

I alt 51 procent af alle de enlige mindreårige, som søgte om asyl i EU, kom fra Afghanistan, og afghanere udgjorde dermed den største andel. Omkring 16 procent kom fra Syrien og fra Eritrea.

Tallene fra Eurostat viser, at Danmark tog imod 2125 uledsagede asylansøgere. Sverige tog imod 35.250 asylansøgere i denne gruppe, mens Finland og Norge tog imod henholdsvis 2535 og 5050.

Flygtninge og migranter bør ikke længere være i stand til at komme til Europa via Balkanruten, siger den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière.

I sidste uge udtrykte han bekymring for, at antallet af flygtninge igen vil stige, da mange mennesker nu kommer via Libyen og Italien.

- Den tyske regering er bekymret for, at antallet af flygtninge og migranter vil stige med flere indstrømmende mennesker via Libyen og Italien, lød det fra Thomas de Maizière.

Tyrkiet gik i marts med til at tage imod afviste asylansøgere fra Grækenland - mod at EU genhuser op til 72.000 syrere Omkring en million migranter og flygtninge kom til Tyskland sidste år. En stor del af dem var på flugt fra krigen i Syrien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip