Knap 91.000 danske biler kan være berørt af VW-snyd

Knap 91.000 biler ud af 600.000 i Danmark kan være berørt af Volkswagens forsøg på at sløre bilernes reelle forureningsniveau.

Det oplyser Volkswagen Danmark til Ritzau.

- Op mod 91.000 danske biler er berørt af det her. Vi ved ikke, om softwaren ligger aktivt eller inaktivt i bilerne, og fabrikken har ikke en løsning endnu, siger VW's danske pressechef, Søs Illum, til Ritzau.

- Men de vil hurtigst muligt finde ud af, om det er en teknisk eller softwaremæssig opgradering, bilerne skal have.

Verden over har 11 millioner dieselbiler fra VW haft et computerprogram installeret, som skulle sløre bilernes reelle forureningsniveau, når der blev udført test af bilerne.

Det får dybe konsekvenser for bilproducenten, lyder det.

- Vi er frygtelig kede af, at det er sket. Vi har intet vist om det i Danmark, og det får dybe konsekvenser for vores mærke. Men vi vil arbejde hårdt på at få genoprettet tilliden fra forbrugerne, siger hun.

Det er endnu uklart, hvornår de danske forbrugere kan få oplyst nøjagtigt, hvilke biler det drejer sig om.

Når det sker, skal de danske forbrugere, som er berørt af sagen, forbi deres lokale Volkswagen-forhandler, som påtager sig betalingen for en opdatering af bilerne.

- Bilerne er fuldstændig sikre at køre i, og vi arbejder på at få den nøjagtige liste på de næsten 91.000 biler, så vi kan kontakte kunderne direkte, siger Søs Illum.

- Indtil vi har dem, kan vi kun mane til, at kunderne fortsætter, som de hidtil har gjort, og så kontakter vi dem direkte.

Kunderne kan indtil videre holde sig orienteret på Volkswagens Danmarks hjemmeside.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip