Knap hver anden DF-vælger vil have skattelettelser

En stor gruppe af Dansk Folkepartis vælgere mener, at det største parti i blå blok skal gå med til at sænke skatten.

Det siger de, på trods af at formand Kristian Thulesen Dahl flere gange har sagt, at der ikke er råd til skattelettelser i øjeblikket.

Det fremgår af en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten blandt 1061 DF-vælgere.

41 procent af de adspurgte svarer, at partiet skal lægge stemmer til at sænke skatten. Omtrent lige så mange - 43 procent - mener, at DF skal sige nej til skattelettelser.

Det er "superinteressant", mener Joachim B. Olsen, skatteordfører for Liberal Alliance, der presser på for at lette skatten mest muligt.

- Jeg synes, at han er lidt ude af trit med sine vælgere, siger han om Kristian Thulesen Dahl.

Skatteordfører Brian Mikkelsen fra De Konservative opfatter DF's modstand som en positionering i forhold til Socialdemokraterne. Socialdemokraterne afviser også, at der er råd til skattelettelser i øjeblikket.

- Når jeg møder DF-vælgere, er de grundlæggende værdier hos mange, at staten er for stor og bureaukratisk, og at de gerne vil betale mindre i skat. Det flugter med den undersøgelse, siger Brian Mikkelsen til avisen.

Mens en stor gruppe DF-vælgere siger ja tak til skattelettelser generelt, er sænkning af topskatten mere ildeset. Et massivt flertal på 73 procent svarer nej til, at Dansk Folkeparti skal lægge stemmer til at sænke topskatten.

Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) mener, at målingen samlet set viser, at partiet er i samklang med dem, der vil stemme på partiet.

/ritzau/

Dagens Gossip