Knasende sprød hvidkålssalat med appelsin og dadler

Den fiberrige og mættende hvidkål får lækkert selskab af den let syrlige appelsin og de søde dadler – jeg kan spise salaten hver eneste dag i lange perioder og jeg bliver aldrig træt af den (de smørstegte saltede mandler hjælper naturligvis også til at fuldende smagsoplevelsen).

Tilbehør til 4 personer skal du bruge:
1 lille hvidkål
2 appelsiner
125g tørrede dadler uden sten
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt
150g mandler
En lille klat smør og havsalt

Sådan gør du: 
Snit hvidkålen meget fint – gerne på et mandolinjern.

Fileter appelsinerne.

Skær de udstenede dadler i skiver.

Bland hvidkål, appelsinfileter og hakkede dadler sammen.

Overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.

Rist mandlerne på en tør pande over middel varme.

Når mandlerne begynder at tage farve, knitre let og dufte aromatisk tilsættes en lille smørklat og godt med havsalt. Lad mandlerne stege ganske kort.

Tag mandlerne af varmen og hak dem groft.

Drys salaten med de hakkede mandler umiddelbart inden servering.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip