Knastør sommer: 22 kommuner forbyder afbrænding i naturen

Forbuddet er udstedt i Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord, Billund, Kolding, Fredericia, Vejen, Vejle, Sønderborg, Haderslev og Aabenraa. På Fyn gælder det i Middelfart, Odense, Nordfyn, Faaborg-Midtfyn samt Langeland. På Sjælland er der udstedt forbud i Hillerød, Frederikssund, Halsnæs, Egedal, Furesø og Tårnby.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Som oftest omfatter forbuddet brug af åben ild og afbrænding, mens det ikke omfatter brug af for eksempel havegrill ved helårsboliger eller etablerede bålsteder ved stranden.

Uden at indføre et direkte forbud opfordrer ni kommuner til stor forsigtighed i forhold til brug af åben ild. Brandmyndighederne i Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde opfordrer til, at man undgår brug af åben ild i naturen.

»En henkastet cigaret i naturen er lige nu nok til at kunne starte en brand visse steder,« siger beredskabschef Jens Mølgaard fra Brand og Redning i Esbjerg i en pressemeddelelse.

Aarhus, Fredensborg, Holbæk og Vordingborg kommuner advarer på deres hjemmesider mod uforsigtig omgang med ild.

»Vi ligger nu helt op over ni på DMIs tørkeindeks, der på en skala fra et til ti viser, hvor stor risikoen for tørke er,« siger Vordingborgs beredskabschef, Lasse E. Hansen.

Dagens Gossip