Kneben sejr sikrer Leicester stor Premier League-føring

05/03/2016

Tanken om Leicester som vinder af Premier League virker mere og mere realistisk.

Lørdag aften kom Kasper Schmeichels klub endnu tættere på det engelske fodboldmesterskab, da det blev til en kneben 1-0-sejr ude over Watford.

Dermed fik Leicester maksimalt udbytte af, at klubbens to nærmeste rivaler, Tottenham og Arsenal, tidligere lørdag spillede 2-2 på førstnævntes hjemmebane.

Med ni kampe tilbage har Leicester med 60 point for 29 kampe et forspring på fem point ned til Tottenham, mens Arsenal er otte point efter på tredjepladsen.

Watford er nummer 12 med 37 point.

Leicesters Jamie Vardy havde nogle udmærkede muligheder i første halvleg, men Premier League-topscoreren måtte gå målløs fra banen.

Det var dog tæt på, at Jamie Vardy fik scoret, da han midt i første halvleg sendte bolden lige forbi mål efter godt kombinationsspil med Riyad Mahrez.

Sidstnævnte skulle senere få en afgørende rolle.

Kort før pausen var Leicester-anfører Wes Morgan tæt på at forære hjemmeholdet en kæmpe chance, da han sløset headede bolden alt for kort tilbage mod Kasper Schmeichel.

Den danske målmand var dog vaks og stormede langt ud af sit mål, hvorefter Schmeichel fik headet bolden væk.

Der var også et hovedstød - om end et mindre smart et af slagsen - involveret, da Leicester kom foran ti minutter inde i anden halvleg.

Watfords José Holebas forsøgte at heade bolden ud af egen forsvarszone, men sendte i stedet bolden lige hen til Riyad Mahrez, der bankede den i mål til 1-0.

Kort tid efter var Robert Huth tæt på at fordoble føringen, men den store tyske forsvarsspiller måtte se Watford-målmand Heurelho Gomes parere forsøget på hovedstød.

I den efterfølgende fase havde topholdet flere gode muligheder, men også Watford kunne have scoret.

Ti minutter før tid headede Odion Ighalo bolden mod Kasper Schmeichels mål, men danskeren reddede.

Fem minutter før tid afløste den tidligere FC København-spiller Daniel Amartey matchvinder Riyad Mahrez, så midtbanespilleren fra Ghana nu er noteret for to Premier League-kampe siden skiftet fra FCK i januar.