Knivbevæbnet psykisk syg mand ville ind i børnehave i Buddinge

Både forældre og personale fik sig en alvorlig forskrækkelse i går, da en psykisk syg mand bevæbnet med en kniv forsøgte at trænge ind i en børnehave i Buddinge i København.

Manden forsøgte at overfalde flere personer ved børnehaven, og en kvinde blev snittet med kniven ved det ene øre.

Den 40-årige mand boede i et af Gladsaxe Kommunes opgangsfællesskab for psykisk syge i nærheden, hvor der bor borgere, som på grund af deres psykiske lidelse har brug for praktisk hjælp i hverdagen for at kunne fungere bedst muligt, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Opgangsfællesskabet er ikke døgnovervåget, da der er tale om beboere, som i princippet kunne bo i egen lejlighed med støtte og i øvrigt ikke har nogen risikabel adfærd.

- Det er altid tragisk, når den slags sker. I det her tilfælde var der tale om en stille og rolig person, som ikke før har reageret voldeligt og hvor der på ingen måde har været tegn på, at noget var under opsejling. Han bor i et kommunalt tilbud, fordi han som de øvrige beboere, har brug for, at der for eksempel er nogen, at snakke med, som sørger for at man får spist, at der bliver betalt regninger eller gjort rent ind i mellem, fortæller Jan Duckert, som er leder af Støtteteamet i Gladsaxe Kommune.

Jan Duckert mener ikke, at beboerne i området skal frygte en lignende episode.

Den 40-årige mand blev anholdt, og ved retten i Glostrup er han blevet varetægtsfængslet, og han skal nu under psykiatrisk behandling.

I Danmark bor de fleste psykisk syge i eget hjem. Alligevel er det uhyre sjældent at den slags hændelser sker. Og da alle mennesker kan reagere uhensigtsmæssigt i pressede situationer, kunne det i princippet lige så godt være sket for en person, som ikke var psykisk syg.

De borgere, hvor der er den mindste kendte risiko for, at de kan være til fare for andre, er anbragt i et døgntilbud.

Gladsaxe Kommune er nu i gang med at informere forældre i børnehaven, for at berolige dem. Det har selvfølgelig været en ubehagelig oplevelse for alle. Så det skal der tages hånd om.

Dagens Gossip