Knivdrab i Maribo: 33-årig er fængslet i fire uger

Skrevet af admin

24/12/2013

Dagens topnyheder

En 33-årig mand er tirsdag i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have dræbt en 44-årig mand med flere knivstik på stationen i Maribo.

Manden er muligvis psykisk syg, men indsættes i første omgang i en almindelig arrest, indtil man kan finde plads på en institution.

- Han har været meget psykisk uligevægtig, og nu skal vi have fagpersoner til at kigge på ham, sagde politiinspektør Flemming Madsen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, mandag til Ritzau.

Både offer og gerningsmænd er fra lokalområdet, men umiddelbart tyder det ikke på, at de kendte hinanden.

- Der er ikke noget i vores efterforskning, der indikerer, at de to kendte hinanden. Så det tyder på, at det er et tilfældigt offer, han har udset sig. Men det kan ændre sig, har efterforskningsleder Steen von Würden fortalt.

En 17-årig dreng forsøgte uden held at forhindre det voldsomme overfald, der fandt sted i en smøge mellem to bygninger ved perronen.

Selv om der var flere vidner til stede, da offeret blev overfaldet, var det ikke mange, der så selve overfaldet, hvor offeret blev tildelt "en del knivstik", oplyser politiet.

Gerningsmanden flygtede fra stationen, men vidner kunne fortælle politiet om flugtruten, og han blev hurtigt anholdt.

Efter drabet blev togdriften indstillet, og DSB indsatte i stedet busser.

Politiet afspærrede området for at få det gennemgået for eventuelle spor, og en række togpassagerer blev afhørt om, hvad de havde set og hørt.

/ritzau/