Knivoffer truer tiltalt mand i tissepause

Skrevet af admin

22/01/2014

Dagens topnyheder

En sag om knivstik, trusler og grov vold tager flere forskellige drejninger onsdag ved Retten i Glostrup.

Tre tiltalte har skiftet forklaringer i forhold til politiafhøringer, og den yngste tiltalte er angiveligt blevet truet af et vidne, da han var ude for at tisse.

Vidnet er et af ofrene for knivstik og skulle have truet den tiltalte, efter at denne ifølge vidnet havde sendt ham "et dræberblik" på vej tilbage fra toilettet.

Sagens kerne handler om to overfald i september sidste år. Her var ifølge anklagen både skruetrækkere, pistoler og knive indblandet.

Først fik en 15-årig revet sine fortænder ud, da en 20-årig trak en "pistollignende genstand" ind og ud af munden på ham. Senere samme dag blev to mænd overfaldet. Den ene får et dybt knivstik, den anden bliver stukket to gange og brækker kindben og tommelfinger.

Den 20-årige erkender at have stukket de to mænd og være skyld i, at teenageren mistede sine fortænder. Han understreger dog, at han ikke rev dem ud med en genstand, men at han i stedet slog dem ud med et knytnæveslag.

På anklagebænken sidder også 33-årige Subhi Hassan, der tidligere er blevet omtalt flittigt i medierne som rollemodel for utilpassede unge. Han bærer en tætsiddende, lyslilla skjorte og roder ved sit krøllede hår klippet i en karakteristisk frisure.

Han er storebror til den 20-årige og var tydeligt berørt, da lillebroren afgav sin forklaring tidligere på dagen. Den unge mand skiftede nemlig forklaring - han var ikke blevet truet med en sømpistol, som han ellers havde fortalt sin storebror.

Lillebroren er dog ikke den eneste, der har skiftet forklaring. Samtlige af de tre tiltalte, der er blevet afhørt i retten, har ændret deres version af, hvad der skete i september.

Den 19-årige tiltalte, der blev truet af vidnet i tissepausen, erkender også, at han har trykket hårdt på et af knivstik-ofrene. Den detalje havde han udeladt i politiafhøringen.

Samtidig har politiet ifølge en 34-årig tiltalt udeladt et "ikke" i hans forklaring om Subhi Hassans rolle i overfaldene. Han udvandrede også tidligere onsdag i en pause, fordi han følte sig chikaneret af politiet.

Rollemodellen Subhis klub, U-turn, tilbød et sted for de unge at hænge ud og træne i stedet for at ryge ud i kriminalitet i området omkring Høje-Taastrup, hvor flere boligbyggerier er på ghettolisten.

I alt er fem mænd på mellem 19 år og 34 år på anklagebænken.

/ritzau/