Knivoverfald får Socialdemokrater til at se på loven

Partierne skal stå sammen politisk og vurdere, om de skal stramme lovgivningen, efter at en 25-årig statsløs palæstinenser, der mistænkes for at knivstikke en betjent i Center Sandholm, i forvejen var i søgelyset hos Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, som onsdag sammen med de andre retsordførere fik en fortrolig orientering om episoden af justitsminister Søren Pind (V).

Hun henviser til PET's pressemeddelelse om forløbet.

- Det er klart, at det er en alvorlig sag, når en politimand bliver stukket ned. Derfor er det virkelig positivt, at vi har fået en fortrolig orientering på Christiansborg. Det er afgørende for Socialdemokraterne, at det ikke kan forekomme en anden gang, siger Trine Bramsen.

Andre myndigheder har advaret PET om, at palæstinenseren skulle sympatisere med Islamisk Stat, og at han er psykisk ustabil. Desuden har han angrebet en minister i Sverige med en skumslukker.

Der er formentlig tale om et angreb i marts i år på den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson. Han blev oversprøjtet med skum fra en skumslukker på et asylcenter i Broby.

Socialdemokraternes retsordfører er klar til at stramme lovgivningen.

- Vi skal sørge for at tage de initiativer, som måtte være nødvendige, når efterforskningen af denne sag er afsluttet. Det er for mig vigtigere, end at vi peger fingre ad hinanden, siger Trine Bramsen.

Spørgsmål: - Skal vi skærpe straffeloven, terrorparagraffer eller stramme asylregler?

- Vi skal forhindre, at disse episoder kan ske. Jeg er sådan set ligeglad, hvilken lovgivning det er. Men er der steder, vi kan tage initiativer eller med ny lovgivning sikre, at vore politibetjente ikke skal opleve det, så gør vi det gerne, siger Trine Bramsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip