Knivoverfald ved skole: Tiltalte afviser bandeopgør

To unge mænd nægter fredag i Retten på Frederiksberg, at de forsøgte at dræbe en elev på Københavns Tekniske Skole i februar sidste år.

Og begge afviser også, at overfaldet på den 22-årige har noget at gøre med banden Loyal to Familias voldelige opgør med en anden bande, Værebros Hårde Kerne.

Offeret, der studerer til tandtekniker, blev ramt af 10 knivstik og var i potentiel livsfare, oplyser anklageren, Frederik Larsen.

Oprindeligt mente anklagemyndigheden ikke, at der kunne føres bevis for, at der var tale om et bandeopgør.

Men efter nogle måneder ændrede man holdning. Så blev tiltalen skærpet til at omfatte straffelovens såkaldte bandeparagraf, som kan give en betydelig forhøjelse af straffen.

Denne manøvre holder ikke, lyder det fra de tos forsvarere, advokaterne Jane Ranum og Rolf Gregersen. De beder derfor retten om at afvise denne del af anklagen.

Men den ene, der er 23 år, vedkender sig et stærkt tilhørsforhold til Loyal to Familia.

- Det er mine brødre, det er et broderskab, siger han.

- Vi hænger ud sammen, fordi vi er venner og barndomsvenner, forklarer han. Hvorfor LFT blev dannet, vil han, der har været i lære som bager, ikke udtale sig om.

Han erkender, at han deltog i overfaldet 11. februar lidt før klokken otte. Offeret blev omringet af en gruppe maskerede mænd, da han ankom til Københavns Tekniske Skole i sin bil.

Den 23-årige slog tre gange med et baseballbat og gav også offeret et knytnæveslag, siger han, der ikke kendte eleven i forvejen.

- En kammerat spurgte mig dagen før, om jeg ville være med til at give en stor gut en røvfuld, forklarer han, der straks sagde ja.

- Det var noget med familie-jalousi, siger han om motivet. Han anede ikke, at der skulle bruges kniv.

- Jeg ville aldrig hjælpe en ven med at slå nogen ihjel, forklarer han.

Hjemme hos den 23-årige har politiet fundet en skudsikker vest, som han tager på, når han "føler for det."

- Hvis jeg for eksempel har sovet dårligt, forklarer manden. Han har oplevet, at nogle kammerater er blevet skudt uden at tilhøre bandemiljøet.

Den anden tiltalte, der er 20 år, nægter at have deltaget i overfaldet, hvor der også blev brugt køller som våben.

Nævningesagen fortsætter over flere dage.

/ritzau/

Dagens Gossip