Knivstukket kandidat kan få rent flertal i Köln

Köln-politikeren Henriette Reker, som blev stukket i halsen lørdag ved en valgbod, har vundet overborgmestervalget i Köln, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Reker, der stiller op som uafhængig kandidat, er fortsat indlagt på et hospital i Köln, hvor lægerne har lagt hende i kunstigt koma efter knivoverfaldet lørdag.

Søndag aften viser valgresultaterne, at den 58-årige politiker har opnået et absolut flertal på 52,7 procent i første valgrunde, hvor hun var oppe mod seks andre kandidater.

Hendes nærmeste modstander, Jochen Ott fra det socialdemokratiske SPD, har sikret sig 32 procent af stemmerne, viser det endelige resultat.

Henriette Reker er den første kvinde, der kan sætte sig på overborgmesterposten i Köln.

Det er imidlertid uklart, hvornår hun kan tiltræde.

En medarbejder siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at Reker snart vil blive vækket af den kunstige koma. Hospitalskilder siger, at Reker ventes at "komme sig fuldstændig", men at det godt kan tage noget tid.

En 44-årig mand er anholdt for knivoverfaldet og vil blive sigtet for drabsforsøg, oplyser tyske myndigheder.

Tysk politi mener, at der ligger fremmedfjendske motiver bag knivangrebet på Reker.

- Efter anholdelsen oplyste manden, at han tidligere har været aktiv inden for højreekstreme kredse, lyder det i en udtalelse fra tysk politi og anklagemyndighed.

Lørdag meddelte politiet, at vidneudsagn ligeledes pegede på, at årsagen til overfaldet skal findes i gerningsmandens utilfredshed med flygtninge- og indvandringspolitikken.

Den 58-årige Henriette Reker sidder i forvejen i byrådet i Köln, hvor hun som viceborgmester for sociale anliggender blandt andet har ansvar for indkvartering af flygtninge.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip