Knudsen ser frem til at slå sin skrækmodstander

Michael V. Knudsen ser frem til at få jaget et gammelt spøgelse væk i søndagens EM-finale, hvor Frankrig er modstanderen.

Franskmændene har siden VM-guldet i 2001 været blandt verdens allerbedste hold, og de har altid ydet særdeles hård modstand, når Danmark har stået på den anden side af banen.

- Frankrig har været lidt af en skrækmodstander for mig, som vi har haft overdrevet respekt for, fordi de har vundet så meget.

- De har altid haft rigtigt dygtige spillere, men jeg synes, at vi er nået op på højde med dem nu, så jeg håber, at magtbalancen tipper nu, siger han.

Den store respekt for Frankrig har måske hæmmet det danske spil og har været medvirkende til, at det ved VM i 2005 og 2009 blev til danske nederlag i gruppekampe, ligesom Frankrig også vandt VM-finalen i Malmø i 2011.

- Hvis du har for meget respekt, så sætter det sig i baghovedet, at det måske slet ikke er muligt at slå dem.

- Det er lidt det samme, som jeg har oplevet med Flensburg i tysk håndbold, hvor Kiel har vundet det hele i en årrække, mens vi blev nummer to hver gang, siger han.

En flot dansk EM-turnering indtil nu og sejre i to Golden League-opgør i denne sæson har dog vist, at det franske hold også bare består af mennesker med to arme og to ben.

- Vi kan ikke ønske os et bedre forløb op til en finale mod Frankrig. Vi har slået dem et par gange, og det viser jo, at vi har en chance, siger Knudsen.

35-årige Knudsen spiller sin landskamp nummer 242 mod Frankrig. Han vender til sommer hjem fra et langt udlandsophold, når han fortsætter karrieren i Bjerringbro-Silkeborg.

/ritzau/

Dagens Gossip