IS-knyttede Twitter-konti viser foto af formodet drabsmand

Skrevet af admin

12/06/2016

Mest læste i dag

Et foto af en formodet gerningsmand bag en blodig massakre på en natklub i Florida er offentliggjort på en Twitter-konto med tilknytning til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters hævdes det, at fotoet forestiller Omar Mateen, som ifølge politiet er den mistænkte gerningsmand.

- Manden, som udførte angrebet på natklubben i Florida, hvor 50 mennesker blev dræbt og dusinvis såret, hedder det i den tekst, der følger med fotoet.

Der er ingen officiel udtalelse fra den ekstremistiske gruppe.

Det er ikke umiddelbart muligt at slå fast, om fotoet forestiller Mateen, skriver Reuters.

Andre Twitter-konti, der også er knyttet til Islamisk Stat, har lagt foto ud af den samme person.

Støtter af den ekstremistiske gruppe jubler over natklubangrebet på det sociale medie.

De amerikanske sikkerhedsmyndigheder siger ifølge Reuters, at den 29-årige mistænkte har afghansk baggrund. Han skal også have modtaget våbentræning.

Flere amerikanske medier - heriblandt CNN - skriver, at angrebet er det værste masseskyderi i USA's nyere historie.

Præsident Barack Obama har givet USA's føderale myndigheder ordre til at yde de lokale myndigheder i Orlando i Florida assistance i efterforskningen.

Politiet har endnu ikke meldt offentligt ud, hvad motivet for det voldsomme angreb tænkes at være. Skyderiet fandt sted klokken to natten til søndag lokal tid.

Politiet afviser, at der skulle være nogen forbindelse mellem skyderiet på natklubben og drabet på den 22-årige amerikanske sanger Christina Grimmie, som slog igennem i det amerikanske talentshow The Voice, og som blev skudt og dræbt af en mand fredag.

Drabet skete ligeledes i Orlando, da Grimmie var ved at skrive autografer.

Amerikanske embedsmænd siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der ikke er påvist forbindelse mellem skyderiet og Islamisk Stat eller andre udenlandske terrorgrupper.

/ritzau/Reuters